fbpx

Najbolji muž Srbije

Kada sam u februaru ove godine tražila nešto na sajtu časopisa „Moja lepa bašta“, nisam ni slutila koliki će nam se bum destiti… Volim da pročitam neki savet, naučim nešto novo na temu sejanja bašte i tako… naiđem slučajno na konkurs časopisa Lisa – biraju Najboljeg muža Srbije. Potrebna prijava, fotografija i tako to. Ja naravno napišem moju srceparajuću pričicu (koja je stvarno tačna) uslikam mog dragog The muža (pošto nijednu prikladnu nemam: uvek na fotografijama diže 3 prsta, pije pivo ili je golišav do pojasa…) i odmah to veče pošaljem mejlom sve potrebno. Nakon jedno 2-3 nedelje moj muž je doživeo pravi medijski napad svojih drugara, komšija i ostalih poznanika, jer je njegova slika objavljena u Lisi, uz slike ostalih kandidata. Naravno da smo svi bili srećni (pa i on, iako je rekao da stvarno nisam normalna), hteli odmah da uramljujemo novine, pravili šou.

Čekali smo rezultate i jednoga dana zvoni telefon, predstavi se kao novinar i reče čovek: Vaš muž je ušao u finale! Moj muž u finalu! OMG! Stvarno nisam mogla da verujem da bi se nama moglo tako nešto desiti, jer nikada nismo učestvovali niti na jednom konkursu, u bilo kakvim nagradnim igrama… Jednostavno, nemam vremena da sakupljam kesice od kafe (koju ne pijem), seckam kupone iz novina (koje baš i ne kupujem), i sl. Sećam se dobro da je ta vest stigla baš na Veliku subotu, pred Uskrs i da mi je toliko bio divan taj dan. Stalno sam bila nasmejana, kao da se desilo neznamtišta. Tako mala-velika stvar! Od običnog mejla-do velike sreće! Jedva sam čekala da se Najbolji muž Srbije vrati kući s posla, da ga obradujem. On je naravno glumio kul frajera, kao  – Pa naravno da sam u finalu! Šta si mislila? Za koga si se udala? Šta ja tebi govorim sve ove godine? Neću da učestvujem uopšte, ako nisam u finalu!…i slično… A svi dobro znamo da mu je bilo više nego drago. Tek tada je nastupila medijska hajka kolega, prodavačica, šalterskih službenica i drugih sa kojima se redovno srećemo.

2. maja smo ugostili novinara, odveli ga u naš vinograd i počastili čuvenim roštiljem mog The muža-Najboljeg muža Srbije (izvinjavam se) i u jednom od sledećih brojeva izašla je cela priča o nama, našoj kući, deci, ljubavi, životu… Dobili smo mnogo poklona i onaj najlepši koji još nismo iskoristili, vikend na Kopaoniku. To planiramo za malo hladnije dane, kada padne sneg (pa da ga zatrpam tamo 🙂 ), kada Kopaonik bude ušuškan u belo, baš kao na razglednicama.

I tako je moj Obični The muž postao Najbolji muž Srbije… Naravno, da mu nije mene … Ali dobro. Ta titula mu uglavnom služi za hvalisanje, ali i meni se nađe da ga podsetim: ‘Ajde, ‘ajde, ti si najbolji muž Srbije… Tako ne radi Najbolji muž Srbije…

Ako pogledam realno i prestanem biti duhovita na tren, on je stvarno dobar muž. Sigurno nije najbolji, ali koji jeste? S obzirom na one koji ne rade, izlaze bez svojih žena, izlaze s tuđim ženama, kockaju se, glume neke frajere… on je stvarno divan. Pošten, vredan, normalan, potpuno na zemlji, bez nekih svemirskih očekivanja, obožava decu i vaspitava ih pravilno, obožava mene… Pa šta ću više?

Ovo je post za njega – moju ljubav – Najboljeg muža Srbije. <3

Слика

Prati Mamino blago putemFacebookrssinstagram
Svideo ti se tekst? Podeli ga!

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Нема коментара “Najbolji muž Srbije”