fbpx

Fali mi momenat

Nije da nemam vremena – nemam taj vaš „momenat“. Fali mi.

Najviše kada slušam strasne, ženske ispovesti, poput ljubavnih, sa sve zatvorenim očima i uzdasima. Sve se uvijate, mazite, skupljate ruke i noge (ju!), mio glas, nežne reči, cico, maco, kuco… Čitave stranice, romani, emisije, reklame, pompa, konfete! Srećna Nova godina! Što bi rek`o Duško Dugouško. Tada sam samo bioskopski posmatrač. Sve krivim glavu slušajući i gledajući. K`o kreten! Klimam glavom i stavljam se u ćošak za neposlušne.

Nervira me više da objašnjavam svima zašto ne mogu, šta me boli…kako, pa od kada je to tebi…i tako. Muka mi je.

Muka  mi je da me s druge strane gledaju kao vanzemaljca, sa sve žalopojkom „Joooj…“ Sve ne znaju šta će samnom, žao im je, polako se odmiču…

Pokušavala sam. Nije da nisam. Hoću i ja momenat, „trenutke za sebe“, zaljubljeno grljenje sa omiljenom u svako doba dana. Hoću, ali ne ide. Terala se na silu, s drugaricama, samo još ovu i neću više. Ali, jako me boleo želudac. Ništa nije pomoglo: kakve simpatije, želje, motivacija-nula. Odlučila sam još pre (čoveče, nije valjda toliko!) 21 godinu da prestanem da se mučim, stavila tačku, evo ovako  • . Stoji ta tačka i danas, zabetonirana.

S moje narcisoidne strane, ja sam u stvari jako srećna zbog toga, ponosna na sebe, čak sam si i umislila da sam neka faca  🙂 Ipak sam ja zdravija od svih tih podozrivih, imam čistije zube (a, ha!), čistiji želudac, spavam bez problema (uta, ta!), imam manje sudova (da-da)… I tako… Pronašla sam i ja svoje momente, ali nisu toliko glasni, jer su u manjini. E, pa dosta je bilo! Moje vreme tek dolazi! Budite spremne!

Tea cup with fresh mint leaves

u potpisu: žena koja ne pije kafu; ni osmanlijsku, ni nes, ni 2u1, 3u1, ni filter, ni espreso, ni jednu, jedinu vrstu…

sove

Prati Mamino blago putemFacebookrssinstagram
Svideo ti se tekst? Podeli ga!

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 thoughts on “Fali mi momenat”