fbpx

Kupovina školskog pribora

Da li ste i vi mama koja kupuje sve za školu zadnjih dana avgusta?

Da? Onda je ovo pravi tekst za vas 🙂

Priznajem da ja nisam. Neko će reći da sam luda, neko da sam organizovana, neko da je to jako pametno, ali ja u stvari samo pomažem i ugađam SEBI.

Znam, zvuči sebično, ali uverićete se na kraju da je to najbolja opcija za sve vaše ukućane.

Navikla da sve radim i planiram unapred, već sam obavila kupovinu svih potrepština za početak školske godine, pa rek`o – ajd` i vama da predložim ovu sportsku aktivnost.

s1

(fotografija knjižare u 04:50)

Šta možete očekivati u papirnicama/knjižarama krajem avgusta?

  • nesnosne gužve u knjižarama gde je nekada boravilo hemijsko jedinjenje zvano vazduh,
  • svi uporno traže da budu „na redu“, bašihbrigajući što ste vi skroz nabijeni na kasu…
  • tona papira/spiskova za šoping, dugačkih kao novi Ugovor o radu, i to sa svim aneksima
  • gomile svesaka, blokova, šarenih papira, plastičnih čaša (trebaće za rođendan), torbi, kesa za patike… koje ispadaju iz ruku… O gumicama, patronama za patentare i penkale, malim rečnicima i zarezivačima da ne pričam, to je za poseban tekst…
  • omotače za knjige koje ni Bog otac više ne može svrstati u jednu, ili bar dve veličine, nego su postali pravi, najljući neprijatelji svakog jadnika-roditelja školskog čeda, koji na kraju svega odustaje i čeka udžbenike, pa onda sa dokaznim materijalom pazari ove najlonske neophodnosti. (Budite pametni i kupite one „samolepljive“, čiji višak samo odsečete nakon lepljenja.)

Zašto ne treba čekati kraj avgusta za kupovinu školskog pribora?

Zašto se boriti sa onim zalutalim građanima koji su samo došli po celofan i gumice za tegle, upali u vrtlog, (samoinicijativno! jer zimnica ne može da čeka) pa uživaju da vas gurkaju i zaviruju u brdo na vašim rukama, sve računajući potiho, koliko bi to moglo koštati?…

Što i naše male, slatke, najdraže nam klince bacati u ovu vatru, vući ih u ceo cirkus, nervozno ispitivati „Hoćeš ovu sa Hello Kitty ili Minny?“. Svejedno ćete poludeti za par minuta i kupiti onu prvu ili onu jeftiniju. Nema potrebe unapred biberiti početak škole, nad kojim će te svakako i kijati i suze liti…

tata kupuje

Nemoj sine tu, ona ti je lepša…

Ima li smisla dodatno guranje sa onim dosetivačima, koji su juče bili, ali su se danas setili da im fali još svezaka, dve vežbanke za pismene na linije i jedna na kvadratiće?..

Što ispitivati sopstvene baletske mogućnosti u šumi pretrpanih rafova, sa kojih ćete sigurno nešto srušiti?

s2

One su u vrhu žrtvovanih čeljadi početkom septembra. Ovo je samo reklama. U stvarnosti je slika malo drugačija.

prodava;ice

V1 (varijanta 1): raspadnuta od pola 9 ujutro, kosa vezana, frizura zaboravljena, senka za oči rastrljana, kafa hladna pored kase samo staje na muku, pazuh mokar, ne gleda više nikoga u oči, kese, pare, fiskalni… idemo, idemo!

V2 (varijanta 2): ljubazno stvorenje koje i u 19:30 pokušava da nađe vama prihvatljive nalepnice za sveske, pomalo lucidnog osmeha i izraza, gleda vas tačno u po` zenice i ne veruje šta joj radite za tu jadnu platu, i šta je ona kukavica dočekala da je strefi u životu. Verovatno nije jela ceo dan, a i kako će, kada joj ne da karakter da se odvoji od vas-zlostavljača. Između 25. i 30. septembra odlazi na bolovanje.

Anger

I što to sebi i drugima raditi?

Još danas krenite po sve školske potrepštine! Iskoristite svež  vazduh u papirnicama i navalite! Ne znate šta vam treba? Nemoguće. Kupite od prilike ili kupite isto kao prošle godine. Ionako ćete morati dokupiti nešto, bez obzira kako dobar spisak poneli u papirnicu. 

Ako račun za ovu kupovinu pretvarate u administrativnu zabranu (kao ja), još je i bolje da vam taj mali kredit krene što pre, jer – setite se samo šta sve treba kupiti na početku školske godine od garderobe? Naravno da je sve omalilo, jakne i čizme se već cerekaju iz izloga, a gde su pare za osiguranja, užine, radne listove… Užas. Ako ste pored ovog spiska pomislili na nabavku ogreva, zimnice… onda ste sigurno već krenuli da se obuvate.

Lep provod u papirnicama!

Cuba Chavez World Reaction

Požurite inače ćete ovako krajem avgusta…

 

Prati Mamino blago putemFacebookrssinstagram
Svideo ti se tekst? Podeli ga!

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Нема коментара “Kupovina školskog pribora”