fbpx

All we need is spark

Dešava li se i vama da promenite kurs, ideju, pesmu, raspoloženje ili košulju, nakon jedne, jedine male varnice?

Da kažete sebi – Da! To je znak da treba da… uradim to i to..?

Imate li te momente u životu koji menjaju vaše dane, vaš ustaljeni kurs i korake?

Kako vidite te momente?

Kao sudbinu? Normalna, obična dešavanja?

Ja ih vidim kao varnice.

20160123_131243

Male, nenametljive varnice koje su zaustavile misao, rasplamsale novu ideju i osvetlale mi neke nove puteve.

Skoro nečujno, s vremena na vreme se pojave, zapale mi neki radoznali nerv, pa ga žare novim super idejama što mi ne odlaze iz vidokruga tako lako. Moja realistična strana me čvrsto drži za ramena i vuče ka zemlji, bori se da se ne zanesem mnogo, ali ne mogu poreći da, kao malo dete imam u glavi sve više novih ideja, zahvaljujući njima, tim divnim sjajnim varnicama.

20160123_131231

Odgovor na pitanje „Odakle se stvore?“ je vrlo lako pronaći u ovim nevidljivim strujnim mrežama koje nas spajaju. Novi ljudi i njihova iskustva, daju vetar mojim jedrima i pale vrlo zanimljive svetionike.

I koliko god se plašili, koliko god se strah od nepoznatog trudi da zakoči ovu beskrajnu mašinu, male varnice će uvek naći put do slobode. Mogu se ja opirati i nećkati, ništa se tu više ne može zaustaviti. I svaki put kada sam htela, kada sam nakon svega podvlačila crte i govorila „Ok, Jelena, i šta sad?“, odgovor me je čekao baš tu, baš pred nosom, spreman da mi skoči u šake.

20160123_131150

Čak i one koje žare, koje opeku pa nestanu, posle kojih brzo pokvasite dlan da manje peče, čak i one, bile su vredne svakog sekunda bola i tuge. Otkrile su moje pragove, upozorile da nešto neće ići, da ne igra svet po mojim notama, da ne sviram dobro, šta li…

Varnice su stvarno ono što nam treba.

U ovo ludo, brzo i zgroženo vreme, kada svako misli kako napred, kako doći, stići, kako se popeti, kako naviknuti sebe na druge, kako živeti…

Varnice nam trebaju više nego ikada.

Da probude ono naše u nama, što smo možda tajno i stidljivo čuvale, da nam kažu „živa si“! Da povuku za rukav i gurnu u neki novi život. Možda ne i bolji, ali svakako drugačiji, da nam se učini lepši, baš zbog te razlike.

Da pokažu kako to može i drugačije. Da može baš onako kako smo sanjale a nikom nismo pričale, jer – sramota je, da mi, velike ženturače pričamo javno svoje snove. Baš!

O, da…

I mame sanjaju. Da jednog momenta raspale svoje varnice, da buknu ideje i ožive planovi.

Da zadovoljno povežemo sve alke, poslagane u lanac koji će nam ukrasiti dan i okititi grudi, baš na mestu gde je toplo i bez sunca.

Pa da nasmejane lakše dišemo i brže uhvatimo svaku sledeću, peckavu i sjajnu, onu koja će dopuniti naš spomenar želja – još jednu malu varnicu.

20160123_131139

 

 

 

Prati Mamino blago putemFacebookrssinstagram
Svideo ti se tekst? Podeli ga!

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 thoughts on “All we need is spark”