fbpx

Kako oprati gumene dečije igračke sa rupicom (za sviranje)?

Sigurno ste došle u priliku da morate oprati neku gumenu igračku sa rupicom za protok vazduha – zbog koje igračka zabavno svira kada je pritisnemo. Nekada ove igračke možemo samo obrisati ili rupicu zatvoriti prstom dok peremo igračku pod mlazom vode, ali neke od njih imaju toliko nabora i ćoškova ili su rupice nedostupne/prevelike, da je to jednostavno nemoguće.

Kako ih potopiti u vodu, a da ona ne uđe u njih, ne „pokvari melodiju“ i ne kaplje pomalo u toku dve naredne nedelje?

Za ovu akciju najviše mi pomaže pištolj sa tečnom plastikom. Može se pronaći u brojnim prodavnicama (i na pijaci, kod Kineza…), ima povoljnu cenu i koristan je u mnogim, mnogim aktivnostima za decu, a evo kako pomaže pri pranju gumenih igračaka.

Skupite na jedno mesto sve igračke za pranje i kada plastika bude topla/spremna – u svaku rupicu istisnite malo. Dovoljno je toliko da pokrije rupicu i malu površinu oko nje, kako biste je lako uhvatili prstima pri skidanju.

Topla plastika se brzo hladi i dok ne zatvorite poslednju rupicu – ostale će skoro sve biti hladne. Potopite ih u vodu (ja sam Igorove dinosauruse ostavila da malo „odmore“ u peni zbog lakšeg pranja), sunđerom, četkicom ili čim god želite – operite vaše igračke i stavite ih na sušenje.

To je cela filozofija. Kada se igračke osuše, odlepite tečnu plastiku sa rupica (vrlo lako se skida) i igranjac može da se nastavi. 🙂

Kako vam se sviđa predlog?
Imate li neki vaš trik za ovaj posao? Podelite ga u komentaru.

Prati Mamino blago putemFacebookrssinstagram
Svideo ti se tekst? Podeli ga!

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *