MaminoBlago

Kako oprati gumene dečije igračke sa rupicom?

Sigurno ste došle u priliku da morate oprati neku gumenu dečiju igračku sa rupicom za protok vazduha. Upravo zbog te rupice neke igračke zabavno sviraju i zabavljaju decu. Ali tu su i da zakomplikuju stvari. 🙂 Nekada ove igračke možemo samo obrisati ili rupicu zatvoriti prstom dok peremo igračku pod mlazom vode, ali neke od njih imaju toliko nabora i ćoškova ili su rupice nedostupne/prevelike, da je to jednostavno nemoguće.

Kako oprati gumene dečije igračke sa rupicom?

Kako ih potopiti u vodu, a da ona ne uđe u njih, ne „pokvari melodiju“ i ne kaplje pomalo u toku dve naredne nedelje?

Kako oprati gumene dečije igračke

Kako oprati gumene dečije igračke

Za ovu akciju najviše mi pomaže pištolj sa tečnom plastikom. Može se pronaći u brojnim prodavnicama (i na pijaci, kod Kineza…). Ima povoljnu cenu i koristan je u mnogim, mnogim aktivnostima za decu, a evo kako pomaže pri pranju gumenih igračaka.

Kako oprati gumene dečije igračke

Skupite na jedno mesto sve igračke za pranje i kada plastika bude topla/spremna – u svaku rupicu istisnite malo. Dovoljno je toliko da pokrije rupicu i malu površinu oko nje, kako biste je lako uhvatili prstima pri skidanju.

Kako oprati gumene dečije igračke

Topla plastika se brzo hladi i dok ne zatvorite poslednju rupicu – ostale će skoro sve biti hladne. Potopite ih u vodu i sunđerom, četkicom ili čim god želite – operite vaše gumene dečije igračke i stavite ih na sušenje. (Ja sam Igorove dinosauruse ostavila da malo „odmore“ u peni zbog lakšeg pranja.)

Kako oprati gumene dečije igračke

To je cela filozofija. Kada se igračke osuše, odlepite tečnu plastiku sa rupica (vrlo lako se skida) i igranjac može da se nastavi. 🙂

Kako vam se sviđa predlog?
Imate li neki vaš trik za ovaj posao? Podelite ga u komentaru.

Povezani članci

2 odgovora na “Kako oprati gumene dečije igračke sa rupicom?

  1. Elena kaže:

    Ne znam, ja generalno izbegavam ove plastične igračke, naročito kineske… meni to deluje užasno nezdravo a na sve to i jako štetno za okolinu.

    1. blamamino kaže:

      Slažem se za uticaj ovih igračaka na okolinu. Kupuju se obično za kupanje, tj. igranje u vodi, ređe za uobičajeni način igre, van vode. Nekada jeste, ali plastika je zamenila ove igračke koje su ’70. i ’80. harale svetom. Istu priču bismo mogli projektovati i na plastične igračke koje čine gro igračaka dece celog sveta, to je sad već široka tema.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.