fbpx

Osnove šlihtanja

Poštovane kolege,

Moje ime je Burazer Smorodulović i u nastavku vašeg školovanja biću vam na usluzi, majke mi. Izvin`te što me nema sve do danas, ali izborna kampanja, glasovi… stres na sve strane a šlihtanjaaaaaaa… k`o u priči.

Kako biste lakše izbegli teške poslove, zamke, nemaštinu, poslovne neuspehe…dooooobro zagrejte stolicu i naučite ovih par lekcija temeljno. Ukoliko budete radili po instrukcijama – nema greške! Nema teorije da bude bilo kakvih problema! U narednom periodu, mogu samo očekivati pozive sa zahvalnicama, i kovertama, podrazumeva se.

Srdic-POLTRON

Pa, hajmo, krenimo!

ŠLIHTANJE, UVLAČENJE U DUPE, POLTRONISANJE

Da – to su nazivi za nas, vredne i pametne ljude željne leba preko motike i plate preko tuđe lopate. Ne brinite, ne obazirite se, ne znaju šta čine.

Ali vi treba da znate šta vam je činiti!

I to u svakom momentu! Šlihtanje vas nikada neće ostaviti kratkih rukava, zato mu se morate posvetiti maksimalno, 24 sata dnevno! Šlihtanje nije obavezno urođena osobina, ono se itekako može naučiti 🙂

Tuđa guza može biti vaše utočište! Vaša sigurna kuća i beg od minimalca! Nema mesta brigama i panici, niti strahu od nepoznatog! Pa mi to svi imamo, zar ne? E, sad, što su oni danas u prilici da se trće, ne znači da i vaš guz neće ugledati svetlost Armanija jednog dana! Aaaa ne!

Šta vas briga šta pričaju na hodniku, u drugoj kancelariji, u školi i u prolazu? Pa, jel oni plaćaju vaše račune i BMW? Tako je! Ako ima još neko u ovoj školi da mu je neprijatno, sad ću da dođem u zadnju klupu i da mu izvučem uši!

Zapamtite!

Mi poltroni smo budućnost!

Ispred svog vremena!

I šefa i kolega, naravno! (I domara, i šefa računovodstva!)

Ko neće sa nama – ne mora!

Neka sadi cveće i piše blog!

Briga nas.

Mi ćemo lepo na seminar u Kranjsku goru, konferencijska sala da nas vidi!

Nego šta!

Švedski sto i opleti!

Na račun!

A vi pametni, ostajte zbogom!

I nemoj da mi se nađe neki pametnjaković na kraju semestra da kaže da mu nešto nije jasno! Nama uvlakačima možda jeste malo mrak na početku, pomalo smrducka i štipa, ali se posle vid toliko razbistri, k`o žuta supa s rezancima! Još kad zamiriše…mmmmmm…

Da čujem, redar – ko nije na času?

 

Prati Mamino blago putemFacebookinstagram

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Нема коментара “Osnove šlihtanja”