fbpx

Porođaj u Srbiji – stop tolerisanju očaja!

Porođaj u Srbiji vam je kao vremenska prognoza. Možda sine sunce, a možda i nešto pljusne, zavisi od pritiska, vetra i vlažnosti. Što bi rek`o (jedini diplomirani) Dr Nele Karajlić „More bit` da bidne a more bit`da ne bidne“.

Nažalost, ali baš je tako.

U celu tu komplikovanu prognozu, uglavio se i odomaćio i taj strah (sram ga bilo) od porođajnih bolova, potpomognut svim horor pričama poteklih od (uglavnom) ženske nacije. I koga još zanima kakvi su tamo kreveti, kakav je ručak, ima li gaze i tople vode…

Ako se vratite kući sa horor pričom o paučini na plafonima i bljutavim rezancima sa pavlakom za ručak – divno! Imali ste sreće, jer ste baš vi porodilja koja je imala sunčan dan! Ako ste to sunce same podmazivale raznim nešuškavim kesama i kovertama, ok… Vaš novčanik. Neću sad o tome.

Ako se pak, vaša horor storija temelji na nekom zlikovcu u ljudskom obliku…e, to je onda već tmuran i kišovit dan, sa najavom većih padavina. Onda će vam ona paučina biti potpuno neprimetna… Žao mi je…

Šta vi sad, drage moje ženske, mislite – ko bi nama tu mogao pomoći?

woman-376754_1280-300x199

Naravno, svaka od nas koja se porađala ima svoju verziju i verglamo mi to tako „s kolena na koleno“, sve se to odmotava i ponovo navija… bla, bla… Prepričavamo jedna drugoj, prva trećoj, komšinica ovoj, onoj…

Ono što je zapravo svrha ovog teksta jeste ŽENSKA INICIJATIVA da se neke stvari promene. Ja sam 100% sigurna da ženu najbolje motiviše, jedino i uvek – druga žena! Nema tih para, te politike, tog muškog, niti prepreke koja bi nam mogla zasmetati, ako smo se za nešto ujedinile i ljutito nameračile! Jesam li u pravu?

Kada je pokrenuta inicijativa o ishrani porodilja, možda se to nekome i činilo blesavo, površno i uzaludno, što je najgore. Pod pritiskom „velikih sila“ i teorija zavere, svaka od nas misli „Ma, daj, šta ću ti ja tu pomoći? Ne pada mi na pamet da se cimam i trošim vreme… kad nema šanse“… i slični komentari. I, šta se desilo? Ovo, i još mnogo sličnih tekstova koji su doveli do ovoga! Pažnja na 19:56 minut… 🙂

http://www.rts.rs/page/tv/sr/story/20/RTS+1/1660641/Dnevnik.html

Znači, ipak se NEŠTO pomerilo! I to samo zahvaljujući ženama! Običnim ženama iz naroda (kakve smo i same), onima koje su vredno škljocnule jednom i poslale svoje dokaze na pravo mesto. Da nisu verovale u to što rade, ne bi bilo ničega!

Srećom pa postoje ti zaluđenici, ideolozi, udarači glavom o zid… Hvala Bogu na njima! Oni duboko veruju (baš kao i ja) da ćemo s više glava ipak neki zid probiti.

Idemo dalje!

Na redu je sledeći poslić. On će vam oduzeti možda 10-ak minuta, a doneti … ko zna? Vrlo moguće, neke trajne rezultate 🙂 Ja verujem!

Verujte i vi!

Za Srbiju – IZVOLITE. 

Za Republiku Srpsku – IZVOLITE.

Za Bosnu i Hercegovinu – IZVOLITE.

(Za druge zemlje regiona, Hrvatsku, Makedoniju i Crnu Goru, nisam informisana, iako je anketa prisutna i tamo. Ako neko od vas ima neki link, molim da ga ostavi u komentaru.) 

U ime svih budućih porodilja i s verom u žensko zajedništvo – hvala vam!

Prati Mamino blago putemFacebookinstagram

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Нема коментара “Porođaj u Srbiji – stop tolerisanju očaja!”