MamaŽena

Šta pokloniti mami koja se porodila po drugi put?

Šta pokloniti mami koja se porodil po drugi put?

Ovde bi trebalo biti mudar i poklone birati u skladu sa praaaavim potrebama porodilje, koja je celu ovu poklonsku priču već jednom pročitala.

Znate i same da su ovo prilike u kojima se porodilji donose više nepotrebne nego potrebne stvari. Koja je od vas bila u prilici da se kulturno smeška poklonu a u sebi misli „O, ne…“

Nakon prvog porođaja – svi pokloni su super.

I svi su najlepši i dobrodošli, jer nam je život bajka. Sve je u znaku bebe i njenog božanstvenog mirisa, pa – ko još mari za ram za slike, haljinice, ukrasnu kutiju ili set kuhinjskih krpa?!

Poklonu u zube ne gleda niko, zar ne? 😉

Međutim, svaka mama ubrzo shvati da većina onih veličanstvenih poklona samo lepo izgleda i još pri tom zahteva određenu pažnju. Istog momenta joj ti pokloni nisu više tako ni lepi ni korisni i sve što u tom trenutku želi jeste POMOĆ I PODRŠKA. Bilo kakva, u vidu bilo čega.

Ovi predlozi jesu upravo to. Možda vam se svide i možda obraduju neku porodilju, na poseban način.

 

Potrošni materijal za bebu

Svaka mama se više obraduje džambo paketu pelena nego još jednoj u nizu benkica pod nazivom „imam 100 komada“. Garderobu bebe nose u vrlo kratkom periodu, tj. svaka stvar traje mesec dana i stvarno je nema potrebe gomilati.

Zbog toga će vaša „mama drugi put“ radije iskoristiti ono što joj stvarno treba i za čega ste joj uštedeli novac i vreme.

Pelene, vlažne maramice, kremice, štapići za uši, mogu super da se spakuju, da čine jedan baš lep i (pre svega) koristan poklon.

Daleko od toga da ne treba nikada ništa kupovati od garderobe. Ali mislim da te malecke, bebeće stvari nisu toliko potrebne, jer ih sve spremimo unapred ili imamo od prvog deteta.

Šerpa za brzo ili sporo kuvanje

Ukoliko vaša „mama drugi put“ voli da kuva i znate da se toga neće odreći i nakon porođaja, poklonite joj šerpu za brzo ili sporo kuvanje.

Ova ekspres varijanta će joj skratiti pripremu svega i svačega, a pored ove iz serije sloumoušn će moći slobodno i da odrema, bez brige da će nešto zagoreti.

Iskustvo mi govori da će vam vaša porodilja biti dugo, dugo zahvalna.

Komplet sitnica koje pomažu u kuhinji

Kese i papir za pečenje, gulilica, posuda sa obeleženim mililitrima/gramima, električni bokal za vodu… Samo su neki od kuhinjskih pomagala koji štede vreme, ubrzavaju poslove u kuhinji i na taj način pružaju nemerljivu pomoć mami.

To što nije prala sudove (jer je imala papir u tepsiji) ili to što šargarepu oguli za 20 sekundi gulilicom (umesto 5 minuta nožem), ili što vodu za čaj skuva za 10 sekundi – učiniće da vas se seti svaki put kada se sretne s ovim predmetima.

Ručak

Porodilja je u situaciji „nemam nikoga da mi pomogne“? Znate da je imala težak porođaj? Priredite joj iznenađenje i odnesite joj kompletan ručak. Na nekoliko poslužavnika može da stane i supica i glavno jelo i desert.

Sve pripremljeno s ljubavlju, kao i vaše utrošeno vreme i trud, sigurna sam da bi svako oduševljeno primio i zauvek pamtio.

šta poklkoniti mami koja se porodila

Kućna haljina, ogrtač

„Mama drugi put“ će jedno vreme biti u kući više nego na bilo kom drugom mestu na svetu. Neće imati vremena da se pošteno očešlja a kamoli dotera i zato joj mek, nežan i udoban bade-mantil/ogrtač joj može postati najbolji prijatelj.

Dok se ne navikne na obaveze oko dvoje dece i uz to nauči da se oblači s pola jedne ruke, neće imati blage veze šta je tog dana navukla na sebe. Možda tek oko podneva shvati da je u bade mantilu, koji ste joj baš vi poklonili.

Tretmani za opuštanje i ulepšavanje

Vaša draga porodilja se nakon drugog porođaja sigurno ne oseća poput grčke boginje u svojoj novorastegnutoj, natečenoj i (uglavnom) salom potkovanoj koži. Verujem da bi carstvo dala za malo nežne i profesionalne brige o tom istom telu. Masaža, pedikir, friziranje, spa… kao melem na ranu. Ovaj poklon se prepričava!

šta pokloniti mami koja se porodila

Pomoć oko starijeg deteta ili bebe

Ako ste slobodne u određenim delovima dana, znate da vaša „mama drugi put“ nema nikoga da joj pomogne sa decom – pomozite vi. Kažite joj da će vaš specijalni poklon za nju biti: vođenje starijeg deteta u vrtić/školu mesec dana (posebno ako vodite i svoje), bebisiting cele nedelje u pre/popodnevnim satima, pomoć oko učenja za starije dete pred kontrolni i slično.

Verujte – ovo joj niko od prijatelja neće ponuditi i baš zato će vaš poklon biti definitivno No1.

Novi smartfon/lap top

Ovaj poklon treba da kupe prvenstveno „tate drugi put“, kako bi svojoj ljubavi olakšali komunikaciju, koja će im u narednom periodu pokazati koliko je život surov.

Mami dvoje male dece je više nego neophodan aparat koji će je što bolje i brže povezati sa svetom, a ako pored male bebe mama mora i da radi, onda je lap top odlično rešenje koje se može vući zajedno s kolicima.

Ako tata počne da se buni kako je to sve skupo, samo mu detaljno opišite proces porođaja. 🙂

 

Ovo su moji predlozi. Imate li vi neki, za kojeg znate da je super delotvoran?

Podelite ga u komentarima.

 

 1. Milica Milošević-Meseldžija kaže:

  Pored navedenih super predloga, pored bade mantila, glasam i za neke ultra udobne, vesele, sobne papuče, a i nešto od kućne hemije, recimo prašak i omekšivač za veš, bi itekako dobrodošli. 🙂

  1. blamamino kaže:

   Još kako. Pre nego 200 g kafe.

 2. Snežana kaže:

  Odlični predlozi! Favoriti su mi: čuvanje starijeg deteta, ručak i spa dan!

  1. Mia kaže:

   E Sneska uze mi rec iz usta! Dobri predlozi!

   1. blamamino kaže:

    Hvala!

  2. blamamino kaže:

   Odlično 🙂

 3. Skitarnik kaže:

  Dodala bih radosnicu.Treba za svako dete posebno. I korisna. Recimo onda kada vas pri upisu deteta u školu pitaju kada je dete prohodalo, progovorilo i slično….

  1. blamamino kaže:

   To je super poklon, i poprilično je čest u ovim mojim krajevima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.