fbpx

Vrtlarica

U moru svega i svačega što nam nudi televizija, stvarno ima za svakoga ponešto. Pitanje je samo koliko vremena savremenoj ženi ostaje za gledanje tv programa? Ja uvek biram neki dobar film ili dokumentarni program iz kojeg ću nešto pametno čuti. Obožavam da gledam i crtaće, priznajem.

Ne podnosim najpopularnije serije i rijalitije, i svaki program koji me obavezuje da ga obavezno pratim. Muka mi je od programa poput Lea Kiš, Bračnog sudije…i sličnih „formata“ – stvarno nemam vremena za tuđe budalaštine. Imam dovoljno svojih.

Ali jedna emisija, bolje reći emisijica – kupila me je u potpunosti. Jedino se njoj radujem i jedino nju željno iščekujem svake nedelje. Po njoj merim vreme, jer se emituje nedeljom popodne, pa mi dođe kao neki graničnik, prag u novu radnu pobedu. To je emisija „Vrtlarica“ koja se emituje na Hrvatskoj Radio Televiziji, njen autor i voditelj je jedna divna gospođa Kornelija.

vrtlarica-640x320Ona je inženjer agronomije, stručnjak u svakom smislu reči za sve teme o kojima govori u njenih 25 minuta čiste ljubavi prema prirodi. Ona je zagovornik ekološkog pristupa zemlji i uzgoju svih biljaka, veliki borac za zdravu ishranu.

Ova emisija je toliko posebna da niti ne počinje na uobičajen način, poput ostalih; ona nema uvodnu špicu, nego počinje najvom tema, pa tek onda kreće nekoliko sekundi poznatih tonova  i odmah iza njih se nadovezuje tih i veoma prijatan glas ove žene. Da ne poverujete koliko ljubavi, znanja i umetničkih momenata sretnete u ovoj (naizgled običnoj ) emisiji o baštovanstvu. Svaki detalj je do krajnje perfekcije doteran, sve miriše na čaj, cveće i lavandu, sve je tako daleko – kao da govori bajku, a ne neku običnu, svakome poznatu priču…

kornelija 4Pored činjenice da je sve u okruženju ove žene prirodno, nemoguće je ne primetiti tu ogromnu količinu ljubavi koju ona iz sveg srca želi preneti na sve oko sebe. Emisije se uglavnom snimaju iz njene bašte, mesta iz snova blizu Zagreba, da ne poverujete da se takvo parče raja nalazi blizu velegrada. Ali ona nedelje boji i bojama mora, slovenačkih planina i pejzažima drugih krajeva.

Srdašce, lat. Dicentra spectabilis

Ako poželite da se opustite, bez ikakvih obaveza da sadite baštu, uzgajate masline ili orhideje, ako se uželite prelepih slika prirode i mirnog, edukativnog programa za dušu, pogledajte „Vrtlaricu“. Nećete zažaliti.

vrtlarski_dnevnik_naslovna_kopiraj

Prati Mamino blago putemFacebookinstagram

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Нема коментара “Vrtlarica”