fbpx

Zovem se MAMA – idealan poklon za svaku mamu (darivanje)

Mamino blago vam povodom 8. marta poklanja dva primerka knjige „Zovem se Mama 2“, autorke Jelice Greganović. Nadam se da ćete uživati u drugom delu priča o majčinstvu, deci i ostalim stvarima vezanim za mameći život, tako divan i urnebesan u isto vreme.

Prvi deo knjige „Zovem se Mama“ smo već poklanjali pre dve godine, sada je vreme da neke od vas uživaju i u drugom delu Jeličinog super duhovito-eduktivnog-empatičnog stvaralaštva. Ako (kojim slučajem) niste čule za Jelicu Greganović i njene knjige priča, možete je upoznati OVDE.

Evo jednog citata iz knjige „Zovem se mama 2“, iz priče „Poludi sam“:

„Ne bih umela rečima da vam dočaram do koje mere ja obožavam praktičnost ljudskog stvora. Naročito ako je usmerena prema ugroženim ciljnim grupama, kao što su recimo imaoci dece, takozvani roditelji. Jer imati decu znači nemati pare.
Ista su najbolji istrebljivači novca, čak i onda kada toga nisu svesna sem da im smeta uneređeni uvod u leđa i da bi da jedu. U tom periodu novac prosto sagorevaju. Leže i troše. 
Taman kupiš pelene, vreme je za novi paket, ako od njega nešto i ostane, što bi bilo čudo prirode, mora da se kupi novi jer su prethodne male. To isto važi i za zeke, pajace, skafandere, čarapice, kapice, ćebencad… Deca rastu brže od pritiska pri pogledu na cifre koje se troše na te momente.
Posle toga počinju da hodaju, čemu tek sledi nevolja sa monetama svih vrsta. Nema tih para koje mogu da stignu decu. Taman kupiš sandale, jedne pa druge, jer su prve omalile, eto jeseni. Kupi cipelice, nije ih čestito ni obulo, eto vremena za čizme…“

Da biste učestvovale u osmomartovskom darivanju, potrebno je da ispod teksta (ne na fb stranici) ostavite svoj komentar na pitanje:

KOJI KNJIŽEVNI ŽANR NAJVIŠE VOLITE?

Da li je to epska fantastika, beletristika, istorijski romani, ili uopšte ne čitate prozu i više volite poeziju? Zašto je baš to vaš omiljeni žanr? Hajde da se kroz ovo darivanje bolje upoznamo i saznamo da li je čitalački ukus mama sličan ili ne.

Darivanje važi za mame sa teritorije Srbije, BiH i Crne Gore. Svi vaši komentari su mi dragoceni, tako da će knjige dobiti ona dva koje izabere program Comment Picker. Imena dobitnica biće objavljena u petak, 8. marta, do 20 časova. Pišite i srećno!

 

Drage žene, hvala vam za iskrene odgovore iz kojih mogu da zaključim da čitamo sve i svašta, kad stignemo i ugrabimo za sebe malo vremena. Možda se malkice izdvaja epska fantastika u odnosu na druge žanrove, a možda je to samo slučajnost. Elem, nema veze, znamo da smo žive dok sebi posvećujemo vreme. 🙂 Program je izabrao dva broja, od nule do 21, koliko je ukupno stiglo vaših komentara. To su brojevi 10 i 19, komentari mame Biljane i mame Ivane. Čestitam obema, a vas pozivam da se i dalje družimo kroz blog buduće tekstove.

I – SREĆAN NAM DAN ŽENA!

Fb objava imena dobitnica je OVDE. 

 

Prati Mamino blago putemFacebookinstagram

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

22 thoughts on “Zovem se MAMA – idealan poklon za svaku mamu (darivanje)”